Storyteller's kennel
 
Flatcoated Retriever
 
 
 


 

 
 
Flatcoated Retriever rasen


Flatcoated Retrievern tros ha avlats fram genom en blandning av Newfoundland och Labrador, förmodligen med Irländsk och Gordon Setter linjer introducerade. Den första gången rasen ställdes ut var i Birmingham 1860. Denna outröttliga arbetande hund - och naturliga simmare - användes som arbetshund på stora jaktslott.

Det är lät att falla för en Flatcoated Retriever - glad,livlig, vänlig, vacker och mer mångsidig än de flesta raser. Vilken gren inom hundsporten som än väljs är flatcoaten med på noterna. Det är en mycket trevlig familjehund för den sportige, dock ingen hund för en soffliggare.

Flatcoat Retrivern är en kvick och aktiv hund med ett långt vackert format huvud, slät skalle och intelligenta mörkbruna eller hasselnötsfärgade ögon. Den genomsnittliga vikten bör ligga mellan 25-36 kg med en mankhöjd om 56,5-61,5 cm. De små öronen sitter välplacerade tätt vid sidan av huvudet och pälsen är tjock med fin till medium grovlek. Rasen är full av optimism och vänlighet vilket visas genom en glatt viftande svans.

>> Läs mer i Svenska Kennelklubbens rasstandard (PDF)


 
 

 
 
©Storyteller's Kennel 2009